History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Rss
ImF-Ung Podcast
Med Guds ord til folk på nett!
Category: Christianity
Location:
ImF-UNG er Indremisjonsforbundets barne- og ungdomsavdeling og har til oppgave å: Gjennom forkynnelse og veiledning vinne barn og ungdom for Kristus. Gi bibelundervisning og veiledning med sikte på at barn og ungdom skal bli bevart som Guds ...more
ImF-UNG er Indremisjonsforbundets barne- og ungdomsavdeling og har til oppgave å: Gjennom forkynnelse og veiledning vinne barn og ungdom for Kristus. Gi bibelundervisning og veiledning med sikte på at barn og ungdom skal bli bevart som Guds barn. Formidle misjonskallet og utfordring til tjeneste i Indremisjonsforbundet. Gi lederopplæring som gir barn og ungdom nødvendig utrustning og utfordringer til å ta ansvar i misjonsarbeidet og samfunnet for øvrig. Ta medansvar, ved forbønn og givertjeneste for arbeidet i Indremisjonsforbundets arbeidsfelt. Arbeide i nært samarbeid med kretsenes barne- og ungdomsavdelinger.
100x100_9239379


by ImF Ung
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with PodOmatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
July 27, 2017 10:00 PM PDT

Sier Bibelen noe om å være kristne kjærester?

Hvis vi slår opp i Bibelen og leter etter bibelvers om det å være kristne kjærester, finner vi ingen, men det betyr ikke at Gud ikke har noe å si til oss om det. Greia er bare at konseptet kjærester, sånn vi har det, ikke fantes på Jesu tid.

Trikset er å lete etter bibeltekster som sier noe om relasjoner og hvordan vi mennesker skal forholde oss til hverandre. Da finner vi flere ting som hjelper oss til å svare på hvordan vi kan være kjærester på en god måte.

I denne andakten deler Maria Celine Lundeby noen tanker om være kristne kjærester.

July 20, 2017 11:00 PM PDT

Etter Guds hjerte?

Det aller første og siste vi får høre om David i Bibelen er den samme setningen. At han var en mann etter Guds hjerte. Hva var det med David som gjorde at han var etter Guds hjerte?

I denne andakten deler Christian Lilleheim noen tanker om hva det vil si å være en mann etter Guds hjerte.

July 13, 2017 10:00 PM PDT

Åpningstalen til Jesus

Jesus innleder sitt offentlige virke med å holde en tale i synagogen i hjembyen Nasaret. Her får vi et glimt av Jesu programerklæring som er hentet fra en profeti om Messias i Jesaja. Hva var det Jesus kom for? Det får vi svar på i denne teksten.

Otto Mathias Dyrkolbotn deler noen tanker om denne teksten.

http://preik.tv/hva-var-det-jesus-kom-for/

July 04, 2017 12:18 AM PDT

Flørting – It is complicated

Er det egentlig mulig å unngå såra følelser når jenter og gutter skal kommunisere? I denne andakten deler Maria Celine Lundeby noen tanker om seriøs flørting. Hvordan flørte seriøst?

Har du noen gang opplevd at den gutten du tror flørter med deg, plutselig oppfører seg helt likt med ei annen jente?

Eller enda verre, kanskje, at du plutselig får vite at han har fått seg kjæreste? I så fall vet du hvor ufattelig vondt det er når noe sånt skjer.

Kanskje har du tenkt at din flørtende oppførsel overfor en kamerat ikke betyr noe, men så har du såret følelsene hans allikevel?

Kommunikasjon er utfordrende

Kommunikasjon mellom gutter og jenter har potensiale til å være veldig komplisert, og det involverer lett de store følelsene – både positive og negative.

Vi må bare innse det: Vi har et skrikende behov etter å bli sett, og etter å få merke at noen liker oss og ønsker oppmerksomheten vår. Sånn er det å være menneske.

Og vi vet at vi kan påføre andre disse følelsene, og motsatt. Når dét er sant om oss mennesker, om deg, vil jeg at du skal stille deg selv spørsmålet om hvordan Gud vil at vi skal leve sammen med disse tidvis uimotståelig kjekke guttene som omgir oss.

Er det greit bare å kaste alle hemninger og flørte i vei?

Hva sier Bibelen om flørting?

July 06, 2017 10:00 PM PDT

Oppdraget er for stort

Daglig leder i Tro & Medier (tidligere Familie & Medier), Jarle Haugland, deler noen tanker om hvordan vi kan møte mennesker på en god måte. Tips nr 5 er: Oppdraget er for stort til at vi kan være alene.

Gud har satt sin menighet til å være ett legeme. Fellesskapet og misjonsoppdraget er gitt til legemet, ikke til enkeltlemmene.

Tro & Medier vil stå sammen med Guds folk i misjonsoppdraget, lete etter muligheter for samarbeid, nettverk eller andre initiativ som kan styrke Guds rikes arbeid.

http://preik.tv/oppdraget-stort-vaere-alene/

June 22, 2017 10:00 PM PDT

Det hender at Gud tar ting fra oss

Du kan ha ting i livet ditt som du vet ikke går overens med å være en disippel av Jesus. Noe som ikke går overens med Bibelen. Dette ønsker Gud å ta bort, fordi han har noe bedre for deg.

Det er ikke slik at Gud tar noe bort fra oss og etterlater et stort tomrom du ikke får fylle igjen. Når Gud fjerner noe i oss, så gir han oss alltid noe bedre tilbake.

Når Gud tar noe bort fra livet ditt, så ikke sørge, men gled deg over hva han legger til i livet ditt. Det er sunnere, det er bedre, det er mer likt ham. Det er til ditt beste.

Vil du ikke prøve og se om det stemmer?

Våg å leve i forsakelse av det som ikke er godt og sant, og se om ikke Gud fyller vakuumet med noe enda bedre.

I denne andakten deler Christian Lilleheim noen tanker om dette ut fra historien om kong Saul som ble byttet ut med David.

June 21, 2017 01:55 AM PDT

Har du takket Gud for din DNA-kode?

Et menneske er bygget opp av omtrent 1015 (en billiard) celler. Hvert sekund produserer kroppen din ganske mange nye celler (her finnes det litt forskjellige tall på nett, men det er i alle fall et stort antall). Det er ganske fascinerende og fantastisk. Inne i hver celler finner vi en DNA-kode, arvestoffet, som inneholder oppskriften på hvordan du skal se ut og fungere. Men har du noen gang takket Gud for din DNA-kode?

I boken The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief kan du lese mer om hvordan DNA-koden fungerer.

Kjetil Fyllingen er prosjektleder for Preik.tv og leder for omGud.net

http://preik.tv/er-du-takknemlig-for-din-dna-kode/

June 14, 2017 04:39 AM PDT

Synge lovsang når livet er for kjipt?

Vi har alle hatt dager som er tunge. Perioder i livet der alt ser mørkt ut. Der det er vanskelig å finne noe å glede seg over. Går det an å synge lovsang i slike perioder uten å kjenne seg hyklersk og falsk?

Hva sier Bibelen om dette?

I Salmenes bok finner vi mange lovsanger skrevet av kong David.

I Salme 13 henvender David seg til Gud og synger om sorg i hjerte, uro i sjelen og stiller spørsmål om Gud vil glemme han for alltid.

Det er seks små vers i denne salmen, og i siste vers synger han:

Men jeg setter min lit til din miskunn,
mitt hjerte skal juble over din frelse.
Jeg vil synge for Herren,
for han har gjort godt mot meg.

David velger å stole på Gud.
Han velger å synge lovsang.
Han bestemmer seg for hva som skal få oppmerksomhet i situasjonen.

Gjør vi det samme som David?

John-Inge Rolfsnes er en lovsangsleder fra Stord. I mai 2016 gav han ut EPen «Et nådens år» med tre egenkomponerte lovsanger.

Se nettsiden: www.johningerolfsnes.no

June 01, 2017 11:25 PM PDT

Er du singel?

Dersom du er singel bør du få med deg denne andakten med Maria Celine Lundeby!

I denne andakten får du høre mer om dette:

Hva er et verdifullt singelliv?
Bryr Gud seg om at du er singel?
Har Gud en plan for livet ditt?
Er du singel nå har Maria Celine noen tips om hva du kan fokusere på fremover:

Hva med å begynne å be for din kommende ektemann? Gud kjenner fremtida di, og vet hva som ligger foran deg.
Bruk tid på å tenke gjennom hva som er det viktigste du ser etter i en kjæreste. Jeg vil virkelig anbefale at dere deler troen på Jesus! Det har veldig mye å si for hverdagen og fremtiden at dere møter utfordringer og valg med det samme utgangspunktet.
Stol på at det fins gode, kristne gutter der ute! Og fins de ikke rundt deg nå, så fortvil ikke. Kom på festival, gå på bibelskole og finn en menighet å gå i når du flytter for å studere.
Her er bønn du kan be:

Kjære Jesus, jeg tror du er alt jeg trenger. Hjelp meg til å tro det og gi meg hvile i det. Hjelp meg til ikke å stresse med å finne en å dele livet mitt med.

Se mer: http://preik.tv/bryr-gud-seg-om-at-jeg-er-singel/

May 18, 2017 10:00 PM PDT

Hva kan en mobiltelefon fortelle oss om vårt forhold til Gud?

Jesus fortalte den ene lignelsen etter den andre. Dersom det hadde vært mobiltelefoner på Jesu tid så hadde han helt sikkert brukt den til en lignelse. I denne andakten sammenligner David Haddeland, Daglig leder i Ny Generasjon, mennesker med en mobiltelefon.

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes